Zadanie publiczne współfinansowane ze środków Województwa Małopolskiego

Podczas trwania projektu „We wspólnocie siła rozwoju” w dniu 29.11.2023 r. został zorganizowany wyjazd rekreacyjny do Śląskiego Parku Nauki – Planetarium w Chorzowie.   Pobyt w Śląskim Parku Nauki – Planetarium i Obserwatorium Astronomiczne im. Mikołaja Kopernika w Chorzowie- był przede wszystkim edukacyjną atrakcją, która poprzez wykorzystanie zaawansowanej technologii do symulacji nocnego nieba zapewniły niezapomniane przeżycia.

Planetarium to miejsce, w którym młodzież z niepełnosprawnościami zobaczyła gwiazdy, planety, a nawet całe galaktyki na wielkiej kopule. W planetarium uczestniczyliśmy w zorganizowanym pokazie, który był połączeniem nauki i rozrywki. Te wizualizacje pozwoliły uczestnikom na podróż przez Układ Słoneczny, eksplorację dalekich galaktyk, a nawet podróż w czasie, by zobaczyć, jak zmieniało się niebo na przestrzeni wieków. Po pięknym pokazie dla umysłu, młodzież udała się do restauracji na pyszny obiad.

Kategorie: Projekty

0 komentarzy