“Jesteśmy różni, lecz równie ważni” – warsztaty integracyjno-szkoleniowe dla osób niepełnosprawnych – projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym środków PFRON będących w dyspozycji Województwa Małopolskiego.

W dniach 14.11-31.12.2022 odbywały się warsztaty malowania na szkle. W pierwszym atepie warsztatów uczniowie zostali zapoznani z techniką malowania na szkle. Zostali zapoznani z farbami witrażowymi, rodzajami farb, flamastrami do malowania na szkle, przyborami, narzędziami niezbędnymi do malowania na szkle. Poznali jakie są zasady malowania na szkle, na pleksie, na foliach do bindowania, jak przenosić wzory, kopiować. Uczestnicy obejrzeli filmy instruktażowe z etapami powstawania witraży.Wyposażeni w wiadomości teoretyczne uczniowie, przystąpili do wykorzystywania wiedzy dotyczącej malowania na szkle w praktyce. Powstawały piękne prace. Dzięki tej technice wykonane zostały dekoracje, które są unikalne i niepowtarzalne. Malowanie na szkle dało uczestnikom wiele satysfakcji, odblokowało zakamuflowane ścieżki wyobraźni. Uczestnictwo w warsztatach pomogło zintegrować się uczestnikom i świetnie się bawić.

Kategorie: Projekty

0 komentarzy